Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > users [DISABLED] > Install troubles with version 1.6

subversion
Discussion topic

Back to topic list

Install troubles with version 1.6

Author Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com>
Full name Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com>
Date 2009-04-02 12:02:43 PDT
Message I checked out the most recent source code from:
svn checkout http://svn.collab.ne​t/repos/svn/trunk subversion
I then ran the command: sh ./autogen.sh
Then I ran ./configure.
The configure spit out the following messages:
checking for APR... no
configure: WARNING: APR not found
The Apache Portable Runtime (APR) library cannot be found.
Please install APR on this system and supply the appropriate
--with-apr option to 'configure'

So I performed the following; within my subversion, top-level, directory:
svn co \
    http://svn.apache.or​g/repos/asf/apr/apr/​branches/1.2.x \
    apr

svn co \
    http://svn.apache.or​g/repos/asf/apr/apr-​util/branches/1.2.x \
    apr-util

Then I went into each subdirectory and ran the buildconf script
#cd apr
# ./buildconf
# cd ..
#cd apr-util
# ./buildconf
Then ran the ./configure again and got the following errors:
# ./configure --with-apr=/disk01/s​ubversion/apr/build/​
--with-apr-util=/dis​k01/subversion/apr-u​til/
configure: Configuring Subversion 1.7.0
configure: creating config.nice
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... a.out
checking whether the C compiler works... yes
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of executables...
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ANSI C... none needed
checking for g++... g++
checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes
checking whether g++ accepts -g... yes
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
./configure: line 3003: AC_PROG_SED: command not found
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking target system type... i686-pc-linux-gnu
checking for egrep... grep -E
checking whether ln -s works... yes
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
configure: Apache Portable Runtime (APR) library configuration
checking for APR... configure: error: the --with-apr parameter is
incorrect. It
must specify an install prefix, a build directory, or an apr-config file.

I don't know how to rectify the ./configure error so that I can get a
clean compile.
Can someone shed light? Thanks

PATI MOSS
System Engineer Sr. Professional
CSC
Attachments

« Previous message in topic | 1 of 20 | Next message in topic »

Messages

Show all messages in topic

Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-02 12:02:43 PDT
     RE: Install troubles with version 1.6 Andrea Antonio Maleci <A dot Maleci at iwbank dot it> Andrea Antonio Maleci <A dot Maleci at iwbank dot it> 2009-04-03 04:00:45 PDT
         Re: Install troubles with version 1.6 Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> 2009-04-03 17:21:13 PDT
             Re: Install troubles with version 1.6 Ed <SVN at 0x1b dot com> Ed <SVN at 0x1b dot com> 2009-04-06 17:39:28 PDT
                 Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 04:05:17 PDT
                     Re: Install troubles with version 1.6 Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> 2009-04-07 05:25:23 PDT
                         Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 05:41:13 PDT
                             RE: Install troubles with version 1.6 Andrea Antonio Maleci <A dot Maleci at iwbank dot it> Andrea Antonio Maleci <A dot Maleci at iwbank dot it> 2009-04-07 06:37:00 PDT
                                 RE: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 06:51:26 PDT
                             Re: Install troubles with version 1.6 Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> Tom Browder <tom dot browder at gmail dot com> 2009-04-07 07:23:51 PDT
                         Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 06:43:06 PDT
                             Re: Install troubles with version 1.6 Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> 2009-04-07 07:30:01 PDT
                                 Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 08:20:32 PDT
                                     Re: Install troubles with version 1.6 tylermr Tyler Roscoe 2009-04-07 08:37:10 PDT
                                     Re: Install troubles with version 1.6 Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> 2009-04-07 08:55:01 PDT
                                         RE: Install troubles with version 1.6 pilotbob Bob Archer 2009-04-07 09:37:10 PDT
                                     RE: Install troubles with version 1.6 "Tony Sweeney" <tsweeney at omnifone dot com> "Tony Sweeney" <tsweeney at omnifone dot com> 2009-04-07 08:59:38 PDT
                                 Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 09:06:49 PDT
                                     Re: Install troubles with version 1.6 Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> Andrey Repin <anrdaemon at freemail dot ru> 2009-04-07 09:30:03 PDT
                                 Re: Install troubles with version 1.6 Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> Patricia A Moss <pmoss4 at csc dot com> 2009-04-07 09:09:54 PDT
Messages per page: